HTML

KING HILL TEAM

A King Hill Team részt vesz a Budapest Bamako futamon, különleges célként kitűzve a Tokaj-hegyaljai borkultúra népszerűsítését. A csapat tagjai: Kiss Csaba, Kerekes Tibor, Godó Roland, és tiszteletbeli tag: Götz Mária Ildikó.

Friss topikok

  • shaft: birodalmi lépegetőket is láttak már? (2009.01.23. 09:33) JANUÁR 20.

Linkblog

TOKAJI BOROK HÍRNÖKEI AFRIKÁBAN

2008.12.12. 10:52 kinghillteam

MAGYAR HÍRLAP 2008. 12. 12.


Bacchus földjén készülnek a sárospataki ralisok Afrikára 

Megkezdődött a sárospataki versenyzők felkészülése az afrikai autósviadalra, a januárban induló Budapest–Bamako ralira. Mindez persze sajátosan zajlik abban az esetben, ha a sporteseményen való részvétel a tokaji történelmi borvidék népszerűsítésével párosul.

"Felgyorsultak az események, hiszen már egy hónapunk sincs a verseny indulásáig – mondja Kerekes Tibor, a sárospataki King Hill Rally Team egyik tagja. – Rendszeresen edzünk, elkezdődött az intenzív felkészülés időszaka. Túl vagyunk a kötelező védőoltásokon is."

A csapat tagjai számos kulturális programon vettek részt az elmúlt hónapokban, és úgy vélik, hogy itthon sikeresen zajlottak a Zempléni-térséget népszerűsítő programjaik. Legutóbb a tarcali Gróf Degenfeld Kastélyszálló díszvendége volt az együttes, ahol Schonburg Mária Terézia grófnőtől és a mesterszakács Benke Laci bácsitól megtudhatták, milyen ételkülönlegességek illenek leginkább Hegyalja kincseihez; a hárslevelűhöz, sárgamuskotályhoz és persze az aszúk legfontosabb alapborához, a furminthoz.

A nemzetközi hírű borászata mellett természeti és építészeti értékei is vonzóvá teszik a világörökségi címmel is büszkélkedő Tokaj-hegyalját. A térségben megannyi turisztikai látnivaló sorakozik, a dicső magyar múlt nyomai ma is felfedezhetők ezen a vidéken; impozáns várak láthatók a hegyek tetején, s elegáns kastélyok bújnak meg egy-egy falu határában.

Tokaj-hegyaljai hírnökeinek köszönhetően megízlelhetik az afrikai országok kiváltságosai is a csodás borokat, legalábbis Marokkóban, ahol a tervek szerint a nagykövet fogadja majd a zempléni rali tagjait. Ez azonban csak egy állomás lesz, hiszen a sárospataki autósok 208 lóerős, sportfutóműves, Nissan Navara terepjárójával egészen Mali fővárosáig viszi hazánk s a tokaji történelmi borvidék hírét.

Kégl Ildikó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinghillteam.blog.hu/api/trackback/id/tr77886907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása